Sportmedische begeleiding

Sportmedische begeleiding is een continuüm aan zorg die aan de sporter wordt aangeboden.

Sportmedische begeleiding
voor sporters op elk niveau

Sportmedische begeleiding is een heel pallet aan zorg die aan de sporter kan worden aangeboden. Het bestaat uit  Sport Medisch Onderzoek, testen, metingen, blessurebegeleiding, revalidatie, voedings- en trainingsadvies, waarbij uiteraard de sportprestatie maar vooral ook de gezondheid van de sporter centraal staat.

Niet alleen sportteams, sportselecties, sportclubs en sportbonden kunnen hiervan gebruik maken, maar ook individuele sporters.
Het zal wel altijd maatwerk zijn, aangepast aan de wensen van de sporter(s) en de mogelijkheden die er zijn.

Voor deze optimale sportmedische begeleiding heeft Sportgeneeskunde Friesland een  samenwerkingsovereenkomst  met sportfysiotherapeuten, sportmasseurs, sportrevalidatiedeskundigen, bewegingswetenschappers, inspanningsfysiologen, sportdiëtisten, sportpsychologen én met Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen.

Omdat er daarnaast afspraken zijn gemaakt met meerdere topsportprogramma’s voor de levering van medische zorg is onze (hoofd)vestiging in Heerenveen gecertificeerd als Topsport Medisch Samenwerkingsverband(TMS)

TMS Heerenveen verzorgt derhalve voor het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) de zorg voor de shorttrackers, de turners, de zwemmers en de judoka’s. Daarnaast levert TMS Heerenveen de  sportzorg voor geheel SC Heerenveen, het schaatsgewest Friesland, diverse professionele schaatsploegen en de  ijshockey-academie Lionhearts.

 

 

 

Afspraken voor alle SMA’s: op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur 0513 627175