Fietspositiemeting

Wij bepalen de ideale positie op de fiets zodat jij optimaal kunt presteren!

Wij meten de ideale positie op de fiets

Een fietspositiemeting is een meting waarbij je eigen fiets in een ergometer wordt geplaatst en de fietshouding met videoanalyse wordt beoordeeld.

Wanneer heeft deze meting zin?

Tijdens een fietspositiemeting kunnen we de ideale positie op de fiets voor je bepalen. Een goede houding op de fiets kan klachten voorkomen, zorgen dat je het meeste vermogen kan leveren en dit kan een groot aerodynamisch voordeel opleveren.

Wij zijn gespecialiseerd in fiets gerelateerde blessures. Zeker wanneer klachten enkel optreden tijdens fietsen is de kans groot dat de klachten op te lossen zijn met een fietspositiemeting.

De fietspositiemeting wordt uitgevoerd door sportarts Robert Rozenberg, gespecialiseerd in fiets gerelateerde klachten.

Wat doen we?

Bij fietspositiemeting wordt zowel je fiets als jezelf opgemeten. Je lichaamsmaten worden opgemeten, de lenigheid en bewegingsbereik van de gewrichten.
Na het opmeten van de fiets wordt de fiets in de fietsergometer geplaatst (Wahoo Kickr Power) en kun je gaan fietsen. De fietshouding wordt met video geanalyseerd.

In geval van klachten wordt gekeken of de houding de oorzaak van de klachten kan zijn. De ideale houding wordt berekend en de fiets wordt tijdens de meting direct aangepast. Ook de fietsplaatjes worden aangepast. Vervolgens wordt gecontroleerd of de houding inderdaad optimaal is.

Na de meting is het de bedoeling om minimaal vijf keer een fietstocht te maken, daarna plannen we controle afspraak (inbegrepen in de kosten). De controle afspraak wordt ingepland om te beoordelen of alles goed is gegaan en of de klachten zijn verdwenen. Indien nodig passen we de houding opnieuw aan.
In het geval van klachten adviseert de sportarts soms ook oefentherapie of andere behandeling.

Na de meting ontvangt u een verslag van de meting.

Voor welke fietsen is het mogelijk?

We doen metingen voor wielrenfietsen (met en zonder schijfremmen), mountainbikes en toerfietsen.

Is een verwijzing van de huisarts noodzakelijk?

Nee. Echter ingeval van complexe klachten waarbij ook andere behandelingen en meerdere afspraken nodig zijn kan het zijn dat een verwijzing van de huisarts nodig is.

 Hoelang duurt het?

De fietspositiemeting duurt ongeveer 1,5 uur. De controle afspraak duurt 15-30 minuten.

 Wie doet de meting?

De meting wordt gedaan door Robert Rozenberg, sportarts gespecialiseerd in fiets gerelateerde klachte

 Wat zijn de kosten?

De fietspositie meting kost 255 euro.
N.B. Deze kosten zullen in de regel niet vergoed worden door de zorgverzekeraar daar dit niet valt onder sportmedisch onderzoek.

Afspraken voor alle SMA’s: op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur 0513 627175